Despre Eveniment / TTIP: Romania’s Voice

Stimați participanți,

Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii intră în faza decisivă de negociere a Parteneriatului Trans-Atlantic pentru Comerț și Investiții,  un mega-acord de liber schimb aprofundat care va aduce laolaltă o jumătate din PIB-ul planetei, cu efecte transformatoare asupra întregii economii mondiale. Ca stat membru mare al Uniunii Europene, România are șansa de a beneficia din plin de efectele pozitive ale acestui tratat, în general cunoscut sub acronimul lui englezesc: TTIP. În calitate de europarlamentar român membru al Comisiei de Comerț Internațional a Parlamentului European sunt direct și profund implicat în procesul TTIP, și în general în relațiile comerciale ale UE cu America de Nord și cu marile puteri economice ale lumii.

În acest context, am lansat un amplu proces de consultare națională, pentru a identifica interesele, prioritățile și sensibilitățile economiei și societății românești în această negociere istorică.

Ca o încununare a consultării naționale, pe data de 16 Octombrie 2015 va avea loc la București o conferință la nivel înalt dedicată TTIP, cu participarea confirmată a actorilor cheie în această negociere: Comisarul pentru Comerț al Uniunii Europene, Doamna Cecilia Malmström, Negociatorul Șef al Uniunii Europene, Domnul Ignacio Garcia Bercero, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Uniunea Europeană, Excelența Sa Domnul Anthony Luzzatto Gardner, precum și a altor lideri și actori cheie din România, Europa și Statele Unite. Conferința va prilejui dezbaterea priorităților românești rezultate din consultarea națională cu înșiși negociatorii Tratatului, dând astfel un rol direct României în cristalizarea acestui acord vital pentru competitivitatea lumii occidentale.

Dacă sunteți una dintre companiile românești potențial sau direct interesate de negocierea TTIP, și nu ați fost deja invitați la conferință, vă rog să ne trimiteți un email la adresa: sorin.moisa@ttip-romania.ro cu detaliile relevante despre activitatea dumneavoastră, și voi fi încântat să vă invit la eveniment, în limita locurilor disponibile.

De asemenea, vă propun să completați formularul de consultare găzduit pe site-ul Revistei Capital, partenerul media al campaniei naționale de consultare, aceasta fiind o posibilă contribuție cât se poate de reală a dumneavoastră la viitorul Tratat:

http://www.capital.ro/ajuta-la-negocierea-secolului.html

Conferința va avea loc la București,  în data de 16 Octombrie 2015, la  Hotel Marriott, și va acoperi toată tematica negocierii TTIP. Programul la zi al conferinței poate fi consultat aici. Participarea la eveniment nu presupune niciun fel de costuri sau taxă din partea dumneavoastră.

Cu cele mai bune gânduri,

Sorin Moisă

Membru al Parlamentului European